Wonen in Almelo

Almelo is echt een toffe stad om te wonen! Met een levendig centrum en heel veel verschillende woonwijken. Oud mengt zich met nieuw door (her)ontwikkeling van gebouwen. Pleinen worden opgeknapt en er zijn heel veel nieuwbouwplannen, waaronder Weggeler en Indië-terrein. Dat levert nieuwe huizen op. En dat zorgt weer voor doorstroom op de woningmarkt. Goed nieuws dus!

In deze blog zet marijke. een paar van die bijzondere projecten in de spotlights en laten we zien hoe bijzonder en leuk wonen in Almelo is!

Nieuw in de binnenstad

De historische binnenstad van onze mooie stad zal in de komende jaren nog mooier worden! Gemeente Almelo en bijvoorbeeld woningstichting Beter Wonen hebben gezamenlijke plannen ontwikkeld. Plannen waarin niet alleen rekening is gehouden met woonruimte, maar met woongeluk. Goede ontwikkelingen vinden wij bij marijke.. In de plannen is ook aandacht voor winkelen, zorg, recreëren en parkeren. En wat de binnenstad straks extra bijzonder maakt; het water komt weer terug in de stad!


Het Stads Huis Almelo

Nog zo’n mooi project. In het centrum van Almelo wordt het oude stadhuis omgetoverd. In het gebouw komen appartementen, city lofts en stadswoningen mét tuin. Middenin de Almelose binnenstad met een eigen parkeergelegenhaeid. En ook nog een fantastisch uitzicht!

En wat zo leuk is; er komen woningen, maar Het Stads Huis behoudt voor een groot deel ook nog het maatschappelijke karakter dat het al heel lang heeft. Waar ambtenaren vroeger jouw paspoort klaarmaakten en vergaderden over de koers van Almelo ontstaat nu een nieuwe woon- en leefomgeving. Er komt ruimte voor cultuur en sport. En mogelijk ook een theater of filmhuis, sportfaciliteiten, horeca en ondernemers die zich hier kunnenvestigen.

Mooie projecten. In een mooie stad. In Almelo. Meer weten? Volg marijke. op Facebook of Instagram, of stap binnen voor een kop koffie. marijke. praat graag over Almelo én de woningmarkt!