Slimme tips om je huis winterproof te maken.

Toen ik van de week door de binnenstad van Almelo liep voor een bezichtiging voelde ik het… De winter komt eraan! Hoog tijd dus om je huis winterproof te maken. Zowel buiten als binnen. Want wie zich goed voorbereidt, zit er deze winter lekker warmpjes bij!

 

Om in huis te regelen:

1. Laat de ketel nakijken door een professional. Regelmatig onderhoud zorgt voor een optimale werking van de ketel. Zo zit je tijdens de dagen dat het kwik onder nul duikt, niet klappertandend op de bank.

2. Stel je slimme thermostaat goed in. Zodat het lekker warm is als je thuiskomt. Want dat is pas echt woongeluk, thuiskomen in een warm huis!

3. Ontlucht de radiatoren. Voor een optimale werking van de thermostaat.

4. Maak gebruik van tochtstrips bij deuren en ramen. Zo maakt de koude buitenlucht geen kans om binnen te komen.

5. Style je woonkamer opnieuw. De zomer vraagt immers om een andere opstelling dan de winter. Maak knusse hoekjes en kies voor warme kleuren en materialen.

Om rondom het huis in orde te maken:

1. Haal de bladeren uit de dakgoot. Dat zorgt voor een goede afwatering en voorkomt lekkages.

2. Controleer de dakpannen en/of dakbedekking. Liggen pannen scheef of is dedakbedekking aan vervanging toe? Doe dat dan voor de zware regenbuien en mogelijke sneeuwval

3. Laat de schoorsteen vegen (als je die hebt natuurlijk!). Dan kan je veilig de haard aansteken op gure dagen.

4. Sluit buitenkranen af. Anders vriezen ze stuk, zonde.

5. Berg de parasol en overige tuinmeubelen op. Zo blijven ze netjes voor volgend jaar zomer en vliegen ze niet door de tuin bij een winterse storm.

 

Goed onderhoud zorgt voor een hogere woningwaarde

Deze tips voor het winterproof maken van je huis maken niet alleen dat je zelf de winter warm doorkomt. Een goed onderhouden woning ziet er niet alleen goed uit, maar levert bij verkoop van je huis meer op. Een warm, tochtvrij huis zonder tikkende radiatoren en zoemende cv-ketel maakt echt een betere indruk tijdens een bezichtiging. Neem dat maar van marijke. aan!

Wil je meer weten over wonen in Almelo en tips over de verkoop van je huis? Volg marijke. via Facebook of Instagram

Bekijk meer tips