De technische snufjes van marijke.

Je gaat verhuizen en je denkt na over je nieuwe inrichting. Waar komt de bank, welke kleur wordt die muur en hoe groot is het vloerkleed dat je neer gaat leggen. Super leuke dingen om je mee bezig te houden.

Domotica: techniek die wonen nog leuker maakt.

Maar heb je ook gedacht aan alle technische snufjes die je tegenwoordig in je huis kunt aanbrengen? Met deze 5 domotica tips van marijke. woon jij straks nóg leuker en comfortabeler in je nieuwe huis.

Slimme deurcommunicatie. Voel je veilig in je nieuwe huis met een slim deurcommunicatie systeem. Het activeert je alarm als je de deur achter je sluit. Hoef je zelf niet eens meer aan te denken! Staat er iemand bij je voor de deur en ben je niet thuis, dan krijg je een melding op je mobiel en kan je zelfs met je onverwachte bezoek praten. Je hebt zelfs zulke slimme systemen, die bellen de politie bij verdachte bewegingen rondom het huis!

Bewegingssensoren in de badkamer

De kraan gaat aan als je handen in de buurt komen. We kennen het natuurlijk allemaal wel uit bijvoorbeeld de horeca, maar thuis is dit ook heel goed toe te passen! Behalve dat het heel handig is, gaat het ook verspilling van water tegen. Met dezelfde sensor techniek kun je ook je toilet door laten spoelen zodra je opstaat. Dat is pas luxe! 

Slimme keukenhulpjes

Ga je een nieuwe keuken plaatsen in je fantastische nieuwe huis, overweeg dan slimme apparatuur te plaatsen. Het wordt steeds gewoner dat je koelkast je helpt bij het maken van je boodschappenlijstje, dat je onderweg naar huis de oven al aanzet zodat je gezonde ovenschotel klaar is als je thuiskomt. En wat dacht je van een koffieautomaat die is gekoppeld aan je wekker? Iedere ochtend starten met een verse kop koffie, zonder er iets voor te hoeven doen. Kijk ook eens op de blog van slimme-woning voor meer slimme snufjes!

Smart Speaker

Als je overweegt een smart speaker aan te schaffen, let dan goed op of je al je andere slimme snufjes hiermee aan kunt sturen. Want met een spraakgestuurde slimme speaker kun je niet alleen de muziek aan- en uitzetten, maar ook het licht aandoen of dimmen. De verwarming of airco reguleren. Je alarm activeren of uitschakelen en... je koffieautomaat vragen om een lekker espressootje voor je te zetten! Check bijvoorbeeld het top 10 lijstje smart home speakers van smarthomeweb. Erg handig!

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat heb je in heel veel soorten, maten en merken. Allemaal geven ze je inzicht in je energieverbruik. Niet alleen handig, maar ook duurzaam. Doordat je inzicht hebt in je energieverbruik ga je er bewuster mee om en zal je zien dat je energieverbruik efficiënter wordt. Meestal kun je de thermostaat besturen met je mobiele telefoon. Handig op een koude en natte dag! Dan zet je via je mobiel de verwarming alvast aan voordat je van werk naar huis rijdt. Dat zorgt altijd voor een warm welkom in je eigen huis!

En zo hoort dat ook, volgens marijke.

Bekijk meer tips