Almelose terrastips van marijke.

Het is zomer bij marijke.

The sun is shining en schittert op het water in de binnenstad van mooi Almelo. Tijd om naar buiten te gaan. Om lange zomeravonden op het terras door te brengen. Met goed gezelschap, lekker eten en iets te drinken! Maar waar in Almelo moet je zijn op een lange zwoele zomeravond of een zonnige middag? marijke. heeft een top 5 van de tofste terrassen van Almelo voor jou samengesteld.

Bier en tapas bij ’t Hookhoes

Voor wie woont in Almelo is ’t Hookhoes geen geheime stek. Op het fijne terras strijk je graag aan het einde van de middag neer. Met een koud biertje en heerlijke borrelhapjes van de kaart. Wordt het in de loop van de avond ietsje frisser? Geen probleem! Op het terras hangen heaters waardoor je tot in de late uurtjes kunt blijven zitten. Het bier, wijn & eetlokaal heeft ook nog een hele fijne verrassing…Namelijk de overdekte Stadstuin! Een super fijn terras mét sfeervolle buitenkeuken. Een prima plek voor een zomers 'late night dinner’ of een gezellige avond met vrienden. Sfeervol, beschut én gewoon naast de deur, in hartje Almelo!

Zomerse lunch bij Hap

Even getwijfeld om deze wel met jullie te delen… Maar besloten het toch te doen! Hap vind je in een bijzonder stukje Almelo, namelijk Het Kolkje net achter het centrum richting de Gravenallee. Een pittoresk straatje, met uitkijk op het water, sfeervol en karakteristiek. Net als dit lunch, borrel en delicatessen tentje! Bij Hap kan je heerlijk lunchen of borrelen en hebben ze
fantastische ambachtelijke delicatessen van ver maar zeker ook van heel dichtbij. Heerlijke geitenbrie uut Twente bijvoorbeeld. Een plekje om te onthouden voor de middagen dat het echt te heet is om op kantoor te lunchen. Ga! En geniet van Almelo in de zomer. Net als marijke.

Lekker loungen bij IBIZA

Anders dan alle andere terrassen op het Catharina-Amaliaplein is IBIZA. Hier kan je een hele middag borrelen! Echt geen enkel probleem. Met een flesje van één van de heerlijke Spaanse wijnen, Verdejo/Rueda kom je echt de middag wel door. Daarna ga je smooth over in het diner (tip van marijke.: kies de oesters!) en kun je zelfs tot diep in de avond blijven hangen. IBIZA is in 2015 zelfs al eens in de Top 5 van Beste Terrassen van Nederland geëindigd. En dat terras is dus hier… in Almelo!
 

Proeflokaal België

Zoals ze zelf al zeggen een oergezellig café aan de Almelose Aa. En dat is het! Een unieke locatie in het centrum van Almelo met een groot en hip terras aan het water. Het heet ook niet voor niets ‘proeflokaal’, dus voldoende keuze in vele soorten Belgische biertjes. En mocht je na een lekker middagje op het terras toch iets willen doen? Huur dan een kano en ontdek de stroompjes en beekjes van Twente!

De Sociëteit

“We gaan voor smaakvol, klassiek en Twents”, zoals chef kok Joost zelf zegt. En dat is absoluut waar! Maar vergeet ook niet de ongedwongen sfeer. Dit prachtige terras bied je de mogelijkheid heerlijk én intiem te eten. Met je vrienden of familie geniet je hier de hele middag en avond van je drankje in de zon, En in de zomermaanden is het geluksmoment van marijke. de Bourgondische Mosselfestijn, echt een traktatie!
 
Meer weten over Almelo en de beste plekjes om te eten, drinken óf te wonen? Volg dan marijke. voor tips over leven en wonen in Almelo en het laatste woningaanbod
Bekijk meer tips