Marktstraat 7-2, Almelo

Status VERKOCHT
Vraagprijs € 455.000 k.k.
Type Villa
Ligging nabij centrum
Bouwjaar 1926
Woonoppervlakte 182 m2
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 3
Bekijk op Funda

Resideren in een voormalige gevangenis. Een gebouw als een kasteel, een onvervalst architectonisch monument met oersterke muren, indrukwekkende hardstenen raamdorpels en duurzame betonnen vloerconstructies. De ‘Pouwelingbrugge’ is een uniek complex in de stad Almelo, niet alleen vanwege haar status als monument maar vooral ook om haar bijzondere geschiedenis van het gevangeniswezen in Nederland.

In 2001 is op deze plek een grote transformatie ontstaan. Je vindt in het voormalige huis van bewaring nu woningen en een prachtig hotel. Door deze nieuwe functies toe te voegen en de karakteristieke kenmerken van de voormalige gevangenis te behouden is een unieke woonomgeving in het centrum van Almelo ontstaan met een gezamenlijke binnentuin die bewoners met elkaar verbindt. Marktstraat 7-2 is een prachtige ‘stadsvilla’ met 3 indrukwekkende woonlagen.

Je treft hier onder andere de oorspronkelijke binnenmuren, de met ijzer beslagen celdeuren, smeedijzeren balustrade langs de bovengalerij en gerestaureerde stalen celramen. De royale keuken (ca. 22 m2) is uitgevoerd met diverse inbouwapparatuur afgemaakt met een mooi eiland inclusief barretje. Aan de achterzijde vind je alle ruimte voor het creëren van een ruime eet- en zithoek. Door het open karakter van de leefruimte ben je ook tijdens het voorbereiden van de maaltijd betrokken bij je gezin of gasten. 1e verdieping: wauw…wat een grote open ruimte!  

Omhoogkijkend naar de balustrade en een fantastische lichtinval dankzij de raampartijen, geeft deze etage je een bijzonder gevoel. Wat oorspronkelijk de recreatieruimte was van de gedetineerden is nu ingericht als 2e woonkamer.

Een multifunctionele ruimte want misschien wil je dit omtoveren tot kantoor-/werk- of eigen hobbyruimte? Op deze etage zijn cellen samengevoegd tot een ruim bemeten hoofdslaapkamer en treffen we hier ook een smaakvol vernieuwde badkamer (2016). De bovengalerij op de 2e verdieping inclusief gerestaureerde balustrade is een segment van de originele bouwstijl inclusief de oude tegeltjes.

Achter de authentieke celdeuren tellen we hier nog eens 2 mooie slaapkamers waarbij de 3e kamer is ingericht als comfortabele wasruimte met CV opstelling én heb je zelfs de beschikking over een 3e toilet. De openslaande terrasdeuren beneden brengen ons naar een eigen buitenterras, uitkijkend over de gezamenlijke binnentuin. Ook dit is uniek!

Tenslotte beschikken we over voldoende opbergmogelijkheden dankzij de berging op het binnenterrein en heb je 2 privé parkeerplaatsen. Perfect toch? Kortom, wanneer kom je kijken?

Vergeet je niet onderstaand videobezichtiging te bekijken?

Maak direct een afspraak

Meer foto's